Holistisch Diagnose Consult:

Wat ik eigenlijk al lang doe in de praktijk is het doen van holistische diagnoses. Eerst vooral heel voorzichtig en intuïtief, later na het volgen van een cursus bij het Natuurgeneeskundig Centrum, naast het intuïtief werken, meer gerichter en onderbouwd.

De holistische opvatting van gezondheid, ziekte en genezing gaat uit van de volkomen eenheid van alles wat leeft. Gezondheid is onze natuurlijke manier van Zijn, een totale harmonie, een eenheid van lichaam geest en ziel. Klachten kunnen op elk niveau ontstaan, toch ontstaan de meeste klachten wanneer we niet helemaal handelen in harmonie met onze ziel, of levensbestemming. Het volgen van je eigen pad en het tot uiting laten komen van je persoonlijke bestemming is belangrijk voor je algehele gezondheid.

In deze westerse maatschappij ligt nog steeds de nadruk op het verstand, de ontwikkeling van de geest en hierdoor hebben we te weinig aandacht voor ons fysieke en emotionele welzijn. Niet voor niets dus dat er steeds meer mensen zijn met klachten op deze vlakken….                                                                                                                                                                               Er kan dan een disbalans ontstaan die uiteindelijk leidt tot verschillende klachten als men zichzelf geen halt toeroept. De problemen uiten zich op het eerste niveau waarop deze zijn ontstaan, maar omdat alle niveaus met elkaar in contact staan komen ook daar klachten tot uiting.

Ziekte op welk niveau dan ook, is een signaal. Een signaal dat er disbalans is ontstaan. Deze signalen worden op lichamelijk vlak vaak overgebracht door fysieke klachten, op geestelijk vlak door gedachtes en op zielsniveau door emoties. Het gaat erom te gaan luisteren naar deze signalen, aanvaarden dat het zo is en deze wijsheid te gaan gebruiken voor je verdere groei en ontwikkeling. Zo kom je weer in contact met jouw waarheid en jouw pad, zodat je weer kunt gaan werken aan je levensbestemming en in harmonie komt met je ziel. Voor langdurig bestaande klachten zullen vaak meerdere consulten nodig zijn, meestal merken mensen binnen enkele maanden wel verschil en effect.

Wij genezen echter niet, wij behandelen en via deze behandelingen kunnen we een tegen-signaal geven, blokkades opheffen en tekorten aanvullen, waardoor de balans herstelt. Je eigen wil, intentie en motivatie bepalen het effect van de behandeling. Wanneer dit in overeenstemming met elkaar is, is gebleken dat hierdoor het zelfgenezend vermogen weer een impuls krijgt en zo stap je op de weg naar genezing.

Er is voor alles en iedereen een juiste tijd en plaats in elk leven voor heling. Je bent alleen zelf verantwoordelijk voor jouw welzijn, niemand kent jou zoals je dat zelf doet, vertrouw daarom ook op jezelf en je innerlijke leidraad. Blijf daar ook trouw aan. Je brengt tot uitdrukking wie je bent door wat je doet. Daarom is je werk ook belangrijk, als je dit met hart en ziel doet en er achter staat zit het wel. Wanneer dit niet zo is, kan je dit op de lange duur behoorlijk gaan opbreken. Je gezondheid is heel individueel, wat voor de één goed is kan voor de ander schadelijk zijn. Hierbij kun je alleen al denken aan medicijnen, geneeswijzen, werkwijzen, bezigheden en voedingsmiddelen.

Het is belangrijk dat je hierin je balans kunt vinden en je bewust te worden van je gezondheid op alle niveaus. Hoe eerder je dus luistert naar de signalen die je krijgt van je lichaam, geest of ziel, hoe minder groot de disbalans is en hoe gemakkelijker en sneller deze ook weer te herstellen zijn.

Het consult:

Met behulp van een uitgebreide Diagnose testset test ik m.b.v. de biotensor, pendel of spiertest, waar de voornaamste klacht vandaan komt. We zoeken welke verstoringen er zijn op lichamelijk, geestelijk of emotioneel gebied.

Aan de hand van die diagnose ga ik op zoek naar oplossingen binnen ons werkgebied, de alternatieve behandelmethoden. De remedie kan dan bijvoorbeeld zijn: Reiki, NEI, Ontspanningsmassage, Bloesemremedies, gebruik van aanvullende vitaminen of mineralen, edelstenen, voedingsadvies, chakra behandeling etc.

De behandeling zal erop gericht zijn om de ontstane disbalans op de desbetreffende niveaus te herstellen/ corrigeren. Hierdoor zullen we meestal gebruik gaan maken van verschillende, elkaar ondersteunende en aanvullende behandelmethoden. Natuurlijk altijd in overleg en overeenstemming.

Je krijgt hierna adviezen en eventueel (natuurlijke) middelen mee naar huis om de behandeling voort te zetten. Het gaat hierbij om middelen met een subtiele werking, zoals Bloesemremedies bijvoorbeeld. 

Effecten van een behandeling:

De volgende effecten van de behandeling en/of middelen kunnen optreden:

  • Beginverergering, meestal duurt dit een aantal dagen en daarna treedt er verbetering op.
  • Ontlading, er kunnen onderdrukte emoties en symptomen naar boven komen, soms ook in dromen. Dit kan nodig zijn om nog even aan de oppervlakte te brengen, om het uiteindelijk uit je systeem los te kunnen laten. Meestal komt er niet meer naar boven dan je aankunt, maar lastig is her natuurlijk zeker en wellicht is het verstandig om begeleiding/ ondersteuning te vragen.
  • Terugval, na een aanvankelijke verbetering kan er soms een terugval optreden. Dit kan een teken zijn dat een andere fase aanbreekt, of dat er gekeken moet gaan worden naar een andere vorm van behandeling.
  • Reinigingsproces, dit uit zich vaak via organen als de darmen, longen, huid (vacht bij een dier) en slijmvliezen. Dit kan dus betekenen dat er tijdelijk klachten optreden als diarree, donkere ontlasting, meer en/of donkerder plassen, huiduitslag en jeuk, hoesten, vloeiingen. Wanneer dit te overzien is en beperkt gebeurt, is dit geen probleem, anders even naar de huisarts gaan. Over het algemeen genomen, is dit een teken dat het lichaam reageert op verandering en dan is dat in die zin gunstig te noemen. Meestal duurt dit niet langer dan een week.
  • Nieuwe symptomen, doordat je jezelf een beetje kunt vergelijken met een ui, kun je dit zien alsof er een laagje afgepeld is en er nu een nieuwe laag zichtbaar wordt, die om een nieuwe, eigen behandeling vraagt.

Als het één of ander zich voordoet, stop dan even met het middel en neem contact met me op.

Tot slot:


Wij zijn zoals ook in de disclaimer vermeld staat, geen reguliere artsen en kunnen en willen deze dan ook niet vervangen. Vertel je arts dan ook altijd dat je onder behandeling bent, ook als deze een holistische visie niet kent of erkent en terughoudend kan reageren. Staak nooit een voorgeschreven behandeling van je arts zonder overleg met deze persoon. Neem altijd de voorgeschreven medicijnen in. Mocht je merken dat tijdens de periode van behandeling bij ons je klachten sterk verminderen kun je de inname van medicijnen bespreken met je arts, misschien kan er wellicht verminderd of gestopt worden. Doe dit echter nooit op eigen houtje.

Samen met de reguliere arts kun je je systeem weer helpen om in balans te komen en dat lijkt ons een mooi streven waar we graag ons steentje aan willen bijdragen.

Voor specifieke uitleg over onze verschillende mogelijkheden kun je hierover verder lezen op deze site. Alle aangeboden behandelingen staan uitgebreid uitgelegd.