Ik zal me even voorstellen

Ik ben Marjon Bouwhuis en mijn leven is tot nu toe met recht interessant te noemen. Leuke hobbels, flinke kuilen en allebei hebben ze mij gevormd tot de persoon die ik nu ben. Niet altijd even gemakkelijk, maar ik voel me er uiteindelijk wel een rijker mens door. Wat ben ik dankbaar voor mijn kracht, doorzettingsvermogen en de power om toch altijd weer op te kunnen krabbelen. Die eigenschappen, naast mijn HSP-skills, zorgen ervoor dat ik goed kan luisteren en invoelen, ook omdat ik op veel vlakken een ervaringsdeskundige ben. Best handig, want hierdoor kan ik er ook voor jou zijn. 

Hoe ben ik gekomen tot het werken met Reiki, NEI therapie en Bloesemremedies?

Als jong meisje zag ik al voor me dat ik later met kinderen of dieren wilde werken. Dierenarts was door de benodigde exacte vakken op dat moment te lastig. Maar het werken met kinderen was een andere mogelijkheid die steeds aantrekkelijker werd.

Uiteindelijk heb ik bijna 27 jaar in het onderwijs gewerkt. Dit heb ik gecombineerd met mijn interesse in alternatieve behandelmethoden en later vanaf het jaar 2000 het werken in de eigen praktijk. Juist het zien van jonge kinderen die al met zoveel problemen kampen, maakt de motivatie om ook kinderen te kunnen behandelen in de praktijk nog sterker.

Vandaar dat ik het onderwijs heb losgelaten en de opleiding tot kindercoach gedaan heb, om naast het alternatieve en holistische ook extra invulling te kunnen geven aan de ontwikkeling van een kind. Het zien opbloeien van kinderen blijft fantastisch. Mooi om daar getuige van te kunnen zijn en ze hierin te kunnen begeleiden!

De liefde voor dieren is er altijd geweest. Nu ook dieren op een alternatieve manier hulp te kunnen bieden is dan ook een mooi alternatief voor mijn vroegere wens om dierenarts te worden!

Mijn interesse in andere behandelmethoden dan de reguliere is ontstaan doordat mijn moeder ernstig ziek werd en ontzettend veel medicijnen moest gebruiken en dan ook weer medicijnen om de bijwerkingen van de andere medicijnen te voorkomen. Er ontstond hiertegen een soort weerstand en ik vroeg me af of dat niet anders zou kunnen. Mijn interesse was gewekt. Dit in combinatie met een helder weten en voelen ben ik gaan snuffelen in het alternatieve behandelcircuit.

Ik had altijd een beetje mijn twijfels bij wat ik om me heen heb gezien in de reguliere gezondheidszorg. Er wordt vaak alleen gekeken naar het behandelen van de symptomen, ik miste iets, het voelde niet compleet. Nadat ik met Reiki in aanraking was gekomen zag ik wat ik miste, er werd niet gekeken naar de totale mens. Toen ben ik me hierin verder gaan ontwikkelen tot wat ik nu in de praktijk doe, werken vanuit een holistische visie d.m.v. coaching ondersteund met Bloesemremedies, NEI-therapie en Reiki.

In mijn gezin met man, 2 zonen en onze hond, pas ik regelmatig toe wat ik in de praktijk te bieden heb. Zij vormen een mooi klankbord en maken van mij naast 25 jaar ervaring een ervaringsdeskundige, zodat ik deze kan gebruiken in de praktijk. 

Het werken op holistische wijze met Reiki, Bloesem Remedies en NEI geeft me echt voldoening. Als ik mensen met een glimlach en meer ontspannen weg zie gaan dan ze binnen kwamen is mijn doel bereikt…

Waarom de naam De Kleine Vuurtoren?

Uit eigen ervaring weet ik dat op momenten van disbalans je allerlei hulp kunt krijgen, maar dat je die hulp eigenlijk enkel als begeleiding van je eigen genezingsproces kunt zien. De uiteindelijke lichamelijke en/of geestelijke verbetering hangt erg af van je instelling of motivatie en de wil om beter te worden. Je moet het dus uiteindelijk toch zelf doen, natuurlijk mede dankzij de geboden hulp. Dit geldt dus ook voor onze hulp binnen de praktijk. We kunnen problemen ondersteunen, maar niet spontaan “wegtoveren”.

Met dat uitgangspunt voor ogen hebben we onze naam gekozen. Vuurtoren, omdat we een “baken” kunnen zijn voor mensen die zoeken naar een aanvullende oplossing voor problemen van allerlei aard, binnen het alternatieve geneeswijzencircuit. Kleine, omdat we een bescheiden onderdeel kunnen zijn van het totale genezingsproces van een mens of dier. Zo hopen wij met de naam tegelijk onze bedoeling en instelling te kunnen laten zien.

Neem een kijkje bij de behandelvormen en kijk wat er bij je past en neem gerust vrijblijvend contact met me op via mail, WhatsApp of telefoon. Ik neem de tijd voor je.

Holistisch therapeute

Bloesemremedie-

specialiste

NEI-therapeute

Reikimaster

Kindercoach

Jongerencoach

Medium