Lenormandkaarten leren leggen

LENORMANDKAARTEN LEREN LEGGEN

Bij De Kleine Vuurtoren is het mogelijk om de Lenormand kaarten te leren leggen. Lenormand kaarten zijn kaarten die, net zoals bij de tarot- of engelenkaarten, inzicht kunnen geven in een situatie. Met de Lenormand kaarten ga je alleen wat gedetailleerder op een bepaalde situatie in, waardoor ze heel geschikt zijn om een situatie te vertalen.

Marie-Anne Adelaïde Lenormand:

Een van de beroemdste kaartlegsters was misschien wel Marie-Anne Adelaïde Lenormand. Ze is geboren op 27 mei 1772 in Alencon in Frankrijk. Samen met een zekere Mevrouw Gilbert (ook een helderziende) startte ze een ‘salon’, waar ze het kaartlezen beoefende.

Ze was erg bekend in deze tijd, ze kreeg het vertrouwen van Josèphine de Beauharnais de partner van Napoleon Bonaparte. Zij voorspelde zijn roem en geluk (maar ook zijn val!!), Deze kaartlegster kon volmondig zeggen dat ze Marie-Antoinette, Tsaar Alexander de 1e, Robbespiere onder haar cliëntenkring mocht rekenen. Ze stierf op 25 juni 1843 te Parijs.

Ze was uniek in haar werk, zo heeft ze uiteindelijk zelf kaarten ontworpen en ontwikkelde zij nieuwe legmethodes. Het spel bestaat uit 36 kaarten. Elke kaart is voorzien van een afbeelding en elke kaart staat voor iets. De teksten zijn soms nogal heftig, maar wij werken met de aangepaste naar het nu vertaalde betekenissen. Op een vrij eenvoudige manier kan inzicht verkregen worden in allerlei vragen door het leggen van de kaarten volgens een bepaald legsysteem.

Cursusinhoud:

Deze leuke cursus bestaat uit 6 lessen. Elke les duurt van 19.00 – 21.30 uur.
Elke avond begint met een geleide meditatie, zo ben je meer ontspannen tijdens de rest van de avond en kom je beter bij je gevoel en intuïtie, welke nodig zijn om de kaarten te kunnen leggen. Het is niet nodig om al bekend te zijn met mediteren, iedereen kan het op z’n eigen manier volgen.

Tijdens de cursus leer je:

  • de betekenis van de kaarten leren kennen
  • legwijze
  • combinaties van kaarten duiden
  • voor elkaar kaarten leggen
  • kaarten leggen voor iemand m.b.v. een foto
  • en het leukst van alles, de laatste lessen:
    Kaarten leggen voor proefpersonen. Elke cursist neemt iemand mee waarvoor de kaarten gelegd gaan worden!

 

We besteden dus aandacht aan verschillende onderdelen, zodat je aan het eind van de cursus een leuke basis hebt om jezelf daarna verder te kunnen ontwikkelen. Naast een leerzame cursus is het vooral ook een leuke en gezellige cursus waarbij we van elkaar leren. Kortom, zeer de moeite waard dus! De cursus is inclusief cursusmateriaal, Lenormandkaarten, koffie & thee.

Interesse? Mail, bel, of stuur een Whatsapp berichtje om een afspraak te maken. Klik op contactpagina. De Tarieven vind je hier.

Wil je een persoonlijke legging met de Lenormandkaarten? Dat kan ook, klik hier om naar de pagina met informatie te gaan.