Transformatiespel & Tarot LabyrinT spel

Door het spelen van een spel m.b.v. een levens- of inzichtvraag tot inzicht komen? Het kan bij De Kleine Vuurtoren met Het Tarot LabyrinT spel en/of Het Transformatiespel!

Hieronder kun je informatie lezen over beide spellen. De ervaring is dat je er altijd wijzer van wordt en dan op een hele leuke manier. De avonden verlopen met veel verbazing over de rake antwoorden en met een lach en soms een traan. Zeker is dat alle mensen tot nu toe met een tevreden glimlach naar huis zijn gegaan. Doe je ook mee? Als je zelf een groepje samenstelt is het zeker dat we een avond kunnen plannen, dus neem contact met me op, dan kun je snel deze spellen uitproberen!

Het Transformatiespel

Het Tarot LabyrinT spel

                                                     

Uitleg van Het Transformatiespel

Het Transformatiespel is ontwikkeld door Joy Drake en Kathy Tyler in de Findhorn Foundation in Schotland.

Het Transformatiespel is spel waarbij je even stil staat bij je eigen levensspel en om stappen te zetten tot verandering. Het ziet eruit als een gewoon gezelschapsspel met speelbord, pionnen, kaartjes en een dobbelsteen. Van tevoren bepalen de spelers een speldoel.

Speldoel/ vraagstelling:

Als speldoel valt bijvoorbeeld te denken aan de volgende thema’s:
Ontwikkelen van zelfvertrouwen
Balans tussen werk en privé, inspanning en ontspanning
Relatieproblemen
Uitwerken van een conflict
Re-integratie na ziekte
Verliesverwerking

Vraagstellingen kunnen bijvoorbeeld zijn:
Ik sta op een kruispunt van wegen en wil verkennen wat de juiste richting voor mij is
Ik wil meer helderheid over mijn financiële situatie
Ik wil weten hoe ik met mijn gevoel van machteloosheid kan omgaan
Ik wil weten hoe ik mijn lichamelijke blokkades kan oplossen
Ik wil onderzoeken hoe ik het conflict met mijn collega op kan lossen
Ik wil meer inzicht in mijn huidige relatie.

Hoe werkt het Transformatiespel?

Het spel wordt gespeeld met 1 tot 4 spelers. Ik zelf ben spelbegeleider en regel het spelverloop en help bij het mogelijk tegenkomen van verwarrende vragen/probleemsituaties.
In de loop van het spel bewegen de spelers zich door vier niveaus.
Je begint op het fysieke niveau, daarna kom je achtereenvolgens op het emotionele het mentale en het spirituele niveau.

Op het spelbord bewandelen de spelers het eigen levenspad. Hierop kom je op symbolische wijze van alles tegen.

Het Transformatiespel is een diepgaande belevenis. In deze context creëer je samen een sfeer van openheid en vertrouwen.

We starten om 19.00 uur tot +/- 22.00 uur.

De kosten van deze avond zijn inclusief koffie, thee en wat te knabbelen.

Interesse? Mail, bel, of stuur een Whatsapp berichtje om een afspraak te maken. Klik op contactpagina. De Tarieven vind je hier.

(Informatie op deze pagina is deels afkomstig van de officiële site: http://www.transformatiespel.nl/)

 

Uitleg van Het Tarot LabyrinT spel:

Het Labyrint:

Het labyrint bestaat uit de 78 kaarten van de tarot en Iaat in één oogopslag de elementaire volgordes en verbanden in het spel zien.

De Grote Arcana:

De buitenste cirkel bestaat uit 21 kaarten van de Grote Arcana, in nummerologische volgorde van de Magiër tot de Wereld. De kaart van de Zot ligt in het midden en is ook inhoudelijk de centrale kaart van het labyrint.

De Kleine Arcana:

In 4 halve spiralen, beginnend bij de Azen aan de buitenkant en in het midden eindigend met de kaarten van de hofhouding, vinden we de Staven, de Zwaarden, de Bekers en de Munten in hun traditionele volgorde.

Het verloop van het spel:

1. Het begin: Vooraf stelt iedere speler zich een doel. Vraag bijvoorbeeld om meer inzicht, om nieuwe inspiratie of om de verheldering van een dilemma of een thema.

2.Tijdens het spel: Doe steeds zoveel stappen met je amulet als het getal van de dobbelsteen aangeeft. Volg de pijlen. Wissel na elke beurt ervaringen uit. Let op: je doel of je thema kan gedurende het spel veranderen! Elke nieuwe worp met de dobbelsteen geeft in principe de gelegenheid om een nieuwe vraag te stellen.

3.Het einde: Het spel kent geen echt eindpunt. Dit is af te spreken met de andere spelers. Meestal wordt het tijdens het spelen ook duidelijk, omdat dan steeds dezelfde thema’s zich herhalen.

We starten om 19.00 uur tot +/- 22.00 uur.De kosten van deze avond zijn inclusief koffie, thee en wat te knabbelen.

Interesse? Mail, bel, of stuur een Whatsapp berichtje om een afspraak te maken. Klik op contactpagina. De Tarieven vind je hier.