Coaching kinderen

Hoi! Leuk dat je komt kijken op mijn website. Je bent van harte welkom!

Wie ben ik:

Als je hier komt kijken heeft iemand je vast vertelt wie en wat ik ben, maar ik zal het zelf ook nog even vertellen. Ik ben Marjon. Ik ben kindercoach en dat betekent dat ik het heel leuk vind om kinderen die zich even niet zo fijn voelen te helpen om zich weer sterk te voelen, zodat ze weer trots op zichzelf te zijn.

Wat doe ik:

Heb je gezien wat er helemaal bovenaan stond? Jouw superpower is te mogen zijn wie je bent. En als je even niet zo lekker in je velletje zit, vind je het misschien even lastig om dat te voelen.

Het betekent namelijk dat jouw kracht is dat je gewoon jezelf mag zijn. Jij bent namelijk helemaal goed zoals je bent en hoe je eruitziet, jij bent speciaal! Er is er maar 1 op de hele wereld van jou, dat is ook best speciaal toch?

Maar ja, soms voelt het allemaal even niet zo fijn. Dat is helemaal niet erg, iedereen voelt zich wel eens boos, verdrietig, alleen, teleurgesteld of bang. Ook volwassen mensen en daar is niets mis mee. Het is dan fijn als er iemand is die goed naar je luistert en je helpt om je superpower weer te leren vinden.

Dat is dus mijn taak! We gaan samen kijken waar jij goed in bent, of je weet op welke manier jij nieuwe dingen leert, welke skills jij allemaal hebt, maar ook wat je nog kunt leren om je weer fijn te voelen. Ik ben jouw coach, net als bij een sportwedstrijd help ik jou jezelf weer fijn te laten voelen.

Wanneer kan ik je helpen:
  • Hoe gaat het nu met je? Hoe gaat het op school en thuis, op de sportclub, met vrienden maken? 
  • Ben je boos, bang, verdrietig of teleurgesteld?
  • Vind je het moeilijk om erover te praten? Kun je zeggen waardoor het komt dat je je zo voelt?
  • Begrijpen andere mensen je niet zo goed als je zou willen?
  • Heb je vaak last van hoofdpijn, buikpijn of misselijkheid? En kon de dokter niets vinden waardoor dit zou komen?
  • Vind je het op school lastig om goed op te letten?
  • Vind je vrienden maken nog niet zo makkelijk?
  • Durf je nog niet zo goed om hulp te vragen?
  • Voel je je vaak anders dan de andere kinderen?
  • Vind je dat je te veel moet doen van anderen?

Als hier dingen van herkent en je wil hier hulp bij dan kan dat, ik wil je heel graag helpen!

Zo help ik je:

Ik heb eerst een gesprek met jouw ouders. Van mij mag je erbij zijn, maar sommige ouders vinden het fijn om eerst even alleen met mij te praten, maar dat mag je overleggen met je vader/ moeder of iemand anders die je thuis verzorgt. We praten dan over hoe zij vinden dat het met je gaat en ik vertel wat ik zou kunnen doen om te helpen.

Daarna praat ik met jou. Er mag iemand bij zijn, maar het hoeft niet, het wordt jouw gesprek. Als je het spannend vindt mag je natuurlijk je lievelingsknuffel meenemen! We praten samen over wat je wel fijn vindt en wat je graag anders zou willen. Dat wordt dan jouw doel en daar ga ik je bij helpen.

Wat gaan we doen:

We gaan niet alleen met elkaar praten, we gaan op ontdekkingstocht naar waar je goed in bent, dus naar jouw superpower. We doen dat door leuke dingen te doen als spelletjes, tekenen en ontspanningsoefeningen. Hierdoor leer jij waar je goed in bent, zodat je je weer fijn gaat voelen en het dan verder weer zelf kunt.

We spreken een paar keer af. Hoeveel keer kan ik niet zo goed zeggen. Eigenlijk zolang je het nodig hebt. Je mag mij alles vragen, ik ga heel goed naar jou luisteren en vertel niet zomaar iets door. Ik vraag je elke keer wat ik aan je ouders mag vertellen, of dat doe je gewoon zelf.

O ja, als je op school iets nog lastig vindt kan ik je daar ook mee helpen. Ik ben heel lang juf geweest dus weet hoe ik iets goed kan uitleggen. Het moet niet, maar als je dit wilt kan dat dus ook. Misschien vind je het leuk als ik een keer in de klas op visite kom? Dit kunnen we dan vragen aan je meester of juf. Ik kan je dus op verschillende manieren helpen.

Vind je dit een goed idee? Laat je ouders dan maar een afspraak met mij maken. Ik ben er klaar voor, jij ook? Kom maar op dan, dan gaan we samen jouw superpower weer vinden: te mogen zijn wie je bent en je weer sterk, vrolijk en fijn te voelen!

Title