Coaching jongeren

Hoi! Ik ben Marjon en ik ben jongerencoach.

Als je dit leest ben je waarschijnlijk 12 jaar of ouder en dan doen we samen andere dingen in mijn praktijk dan met jongere kinderen. Jij begrijpt al veel meer en ik weet dat je niet meer als een klein kind behandeld wilt worden en dat respecteer ik natuurlijk!

Heb je het ook wel eens dat je stikchagrijnig bent en soms niet eens weet waardoor? Jongere of puber zijn kan best ingewikkeld zijn hè? Je kunt je onzeker, ongelukkig of verdrietig voelen en het lijkt alsof jij de enige bent die zich zo voelt en dat niemand je lijkt te begrijpen. Er verandert van alles bij je en dat is soms best verwarrend. Dan kan ik je als jongerencoach helpen om je weer tevreden en gelukkig te voelen.

Het kan zijn dat het niet lekker gaat thuis:
 • Ben je boos (driftig), bang, verdrietig, onzeker of eenzaam?
 • Heb je veel ruzie met je ouders/ broers, zussen?
 • Wil je andere dingen doen dan je ouders van je willen?
 • Slaap of eet je slecht?
 • Is er iemand waar je van hield overleden?
 • Zijn je ouders gescheiden en voel je je daar rot over?

 

Of het loopt niet tof op school of opleiding:
 • Heb je motivatie- of concentratieproblemen?
 • Weet je niet welke school of studie je moet kiezen, wat je later voor beroep wil gaan doen?
 • Word je gepest?
 • Vind je het moeilijk om contact te maken met medeleerlingen of -studenten?
 • Heb je last van faalangst of weinig zelfvertrouwen?

Wil je hiermee aan de slag? Dat kan en ik kan je daarbij helpen. Als jongerencoach kan ik je tips geven, je aanmoedigen en naar je luisteren.

Dat doen we zo:

Je kunt met mij praten en ik zal met respect naar jou luisteren en mijn ervaring gebruiken om jouw ideeën te toetsen. Ik wil samen met jou herontdekken wat jouw kwaliteiten en vaardigheden zijn, waardoor je weer zicht krijgt op wat je allemaal kunt.

Ik moedig je aan om niet helpende gedachten als: ‘Ik kan het niet, dat lukt me nooit’ e.d. aan te pakken die je in de weg staan om te doen wat je zou willen. Ik ga je helpen om meer zelfvertrouwen te krijgen en om te leren gaan met verlies en angst, of je onzeker te voelen over je uiterlijk en vooral om je gevoelens beter te uiten. Zodat je gewoon weer zin krijgt in je leven, zodat je school en werk weer aan kunt.

Ik ben je coach en zal je zoveel mogelijk tips en tricks meegeven die je kunnen helpen. Je kunt mij vertrouwen. Wat jij niet wilt dat ik aan bijv. je ouders vertel zal ik ook zeker niet doen.

Hoe beginnen we?

Ik praat de eerste keer met je ouders en jou erbij, daarna alleen met jou. Of als je 16 jaar of ouder bent en je ouders vinden het prima dat je met mij alleen praat, is dat ook oké. We overleggen wat jij belangrijk vindt om aan te pakken en daar maken we een plan met een doel van.

Op wat voor manier?

We praten erover, zetten spelvormen in en we kunnen ‘Teken je gesprek’ gebruiken om waar je mee zit zichtbaar te maken. Op die manier wordt het dus een ontdekkingstocht naar de kracht in jezelf.

Lijkt dit je wat? Maak dan in overleg met thuis een afspraak zodat we aan de slag kunnen, zodat jij weer de power kunt krijgen om verder te gaan! Je bent van harte welkom.