Over mij

OVER MIJ

Mijn zoektocht

Doordat mijn moeder ernstig ziek werd en ontzettend veel medicijnen moest gebruiken en dan ook weer medicijnen om de bijwerkingen van de andere medicijnen te voorkomen, ontstond hier tegen een soort weerstand en vroeg ik me af of dat niet anders kan. Mijn interesse was gewekt. Dit in combinatie met een helder weten en voelen ben ik gaan snuffelen in het alternatieve behandelcircuit.

Ervaring in het omgaan en werken met kinderen

Uiteindelijk heb ik 26 jaar in het onderwijs gewerkt. Dit heb ik gecombineerd met mijn interesse in alternatieve behandelmethoden en later vanaf het jaar 2000 met het werken in de eigen praktijk. Juist het zien van jonge kinderen die al met zoveel problemen kampen, maakt de motivatie om ook kinderen te kunnen behandelen in de praktijk nog sterker.
Inmiddels heb ik het onderwijs losgelaten en de opleiding tot kindercoach gedaan, om naast het alternatieve en holistische ook extra invulling te kunnen geven aan de ontwikkeling van een kind.

Holistische visie i.c.m. symptoombestrijding

Wat ik altijd met twijfels om me heen heb gezien in de reguliere gezondheidszorg is het alleen behandelen van de symptomen. Ik miste iets, het voelde niet compleet. Nadat ik met Reiki in aanraking was gekomen, zag ik wat ik miste, er werd niet gekeken naar de totale mens. Toen ben ik me hierin verder gaan ontwikkelen tot wat ik nu in de praktijk doe, werken vanuit een holistische visie d.m.v. coaching ondersteund met Bloesemremedies, NEI-therapie en Reiki. Als ik dan mensen met een glimlach en ontspannen weg zie gaan dan ze binnen kwamen, is mijn doel bereikt…

Ook ervaren?

Je bent van harte welkom, ook voor een kop koffie of thee en een praatje voordat je besluit te gaan voor iets bij De Kleine Vuurtoren. Mijn deur staat voor je open en mijn interesse in jou en het luisteren naar wat jou beweegt in je leven hebben in ieder geval mijn interesse en aandacht.

 

De reden dat er voor de praktijk de naam De Kleine Vuurtoren is gekozen

 

Ondersteuning in jouw proces

Uit eigen ervaring weet ik dat op momenten van disbalans je allerlei hulp kunt krijgen, maar dat je die hulp eigenlijk enkel als begeleiding van je eigen genezingsproces kunt zien. De uiteindelijke lichamelijke en/of geestelijke verbetering hangt erg af van je instelling of motivatie en de wil om beter te worden. Je moet het dus uiteindelijk toch zelf doen, natuurlijk mede dankzij de geboden hulp. Dit geldt dus ook voor mijn hulp binnen de praktijk. Ik kan jou proces ondersteunen, alleen niet spontaan “wegtoveren”. We gaan samen aan de slag. Ik ben eigenlijk even jouw vuurtoren. Ik schijn mijn licht op jouw leven en proces en samen kijken we naar de uitdagingen en levenslessen die er uit de situatie waar je nu in zit gehaald kunnen worden. Hiermee gaan we samen aan de slag, zodat je weer grip krijgt op dingen waar je dit even niet zo was. Je krijgt de regie over jouw leven weer in handen en kunt weer ontspannen.

Een baken

Met dat uitgangspunt voor ogen is de naam van mijn praktijk gekozen. Vuurtoren, omdat ik een “baken” kan zijn voor mensen die zoeken naar een aanvullende oplossing voor problemen van allerlei aard, binnen het alternatieve geneeswijzencircuit. Kleine, omdat mijn bijdrage een bescheiden deel is van het totale genezingsproces van een mens of dier. Zo hoop ik met de naam De Kleine Vuurtoren mijn motivatie en betrokkenheid bedoeling te kunnen laten zien.