De inhoud van een behandeling: 

Bij “De Kleine Vuurtoren” kun je voor klachten van uiteenlopende aard terecht. Lichamelijke, geestelijke en emotionele klachten kunnen behandeld worden. De behandeling begint bij alle onderdelen met een inleidend gesprek. Dat geldt dus voor Massage, Reiki, NEI en Bach Bloesem Remedies.. In dit gesprek komt dan naar voren wat de klachten zijn, waarmee we aan het werk gaan. Er zal altijd gevraagd worden of men ook onder behandeling is van een reguliere arts of therapeut, want wij zijn van mening dat een samenwerking de meest ideale situatie is en willen natuurlijk niet dat er onduidelijkheid zal ontstaan in de behandeling van de klachten.  

Er wordt gekeken naar het totaal, d.w.z. dat we ook kijken naar de oorzaak/ achtergrond van de klachten. Dit omdat wij van mening zijn dat dit meestal hand in hand gaat. Ziekte en ongemak is vaak een signaal van het lichaam dat er blokkades zijn ontstaan in het energiesysteem. Er wordt dus gekeken naar de hele persoon, op lichamelijk, emotioneel en geestelijk niveau.

We laten je er overigens natuurlijk helemaal vrij in wat je kwijt wilt en wat niet, het is geen verplichting, al zal het de behandeling meestal wel wat vergemakkelijken. Alles wat ons verteld wordt, wordt in vertrouwen verteld en zo zullen wij er ook mee omgaan, met alle respect.  Na het inleidende gesprek start de behandeling, welke kan bestaan uit een NEI, INTEGRA, Ontspanningsmassage, Bach Bloesem Remedie- of Reiki-behandeling of een persoonlijk voedingsadvies. Ook een combinatie van deze behandelvormen is mogelijk. (de kosten kunt u vinden in de prijslijst). Voor, tijdens en na de behandeling is er altijd de mogelijkheid tot het stellen van vragen die wij graag zullen beantwoorden. De duur van een behandeling varieert van een half uur tot twee uur.  Na de behandeling vindt er een nagesprekje plaats, waarin over en weer ervaringen gedeeld kunnen worden, evenals opgekomen vragen.  

Tijdens of na een  behandeling kan er nogal eens wat los komen. Er kunnen veranderingen optreden in de klachten of gemoedstoestand. Klachten kunnen tijdelijk verergeren, maar verdwijnen doorgaans snel weer. Ook kunnen er emoties loskomen die met oudere of jonge ervaringen te maken kunnen hebben. Natuurlijk wordt hier de tijd voor genomen, zodat men weer in balans kan komen. Het is te allen tijde een samenwerking tussen gever en ontvanger, maar men blijft natuurlijk wel zelf verantwoordelijk, maar dat is iets wat logisch is. Mochten er na het consult vragen en/of onduidelijkheden boven komen kun je ons altijd bellen. Wij zullen dan helpen bij het vinden van een oplossing.

Wanneer u bepaalde klachten niet vertrouwd, maak dan een afspraak met uw huisarts.