Wat is Reiki:

Het woord Reiki wordt meestal vertaald met “universele levensenergie”.Rei staat voor universeel of onbegrensd en Ki voor levensenergie. Deze energie stroomt door iedereen en alles wat leeft en is daarom ook voor iedereen beschikbaar. Het is wat ons in leven houdt en doet groeien.

Reiki is een geneeswijze waarbij door middel van handoplegging levensenergie wordt doorgegeven. Deze stroomt vanuit de kosmos, via de behandelaar naar de ontvanger. Deze levensenergie wordt Reiki genoemd. De naam Reiki wordt ook gebruikt om de behandelmethode op zich aan te duiden. Reiki is tegen het eind van de negentiende eeuw in Japan ontwikkeld door Mikao Usui op basis van boeddhistische geschriften.

De basistechniek van Reiki is handoplegging, maar de methode kan uitgebreid worden met symbolen en mantra’s.  Iedereen kan met Reiki leren werken, mensen hebben het al in zich, het kan weer “wakker gemaakt” worden door ingewijd te worden in de methode door een Reikimaster. Inwijden wordt ook wel afstemmen genoemd. Bij onze geboorte staan we nog helemaal in contact met de universele levensenergie. Door onze opvoeding en ervaringen, raken we dit bewuste contact langzaam kwijt. De kanalen waardoor de levensenergie door ons lichaam en onze aura stroomt, slibben als het ware een beetje dicht. Bij een inwijding door een Reikimaster worden deze kanaaltjes weer geopend en word je weer in bewust contact met Reiki gebracht.  Deze inwijdingen worden tijdens de cursussen gegeven, zie voor meer informatie hierover bij “Cursusinformatie”.