Wat is NEI:

NEURO EMOTIONELE INTEGRATIE

Neuro-Emotionele Integratie (NEI) is een methode die het beste haalt uit de accupunctuur, bio-kinesiologie, neurowetenschappen en toegepaste psychologie. De methode biedt een simpele, snelle en eenvoudige manier om emotionele blokkades uit het verleden op te lossen. Met behulp van spiertesten en het stellen van vragen aan het onderbewuste geheugen is het mogelijk om erachter te komen wat er in het verleden gebeurd is wat je er nu van weerhoudt een volledig functioneel en gelukkig leven te leiden. Een simpele ademhalingstechniek kan jou bevrijden van emotionele blokkades en de weg vrijmaken voor genezing, groei en ontwikkeling.

NEI is rond 1995 ontwikkeld door Roy Martina, arts. Het is één van de meest effectieve methoden om snel tot de kern te komen van onze onbewuste emotionele blokkades (ook emotionele virussen genoemd), waarvan ieder van ons er honderden zo niet duizenden bezit.

NEI is een krachtige methode die succesvol is gebleken voor mensen met vele uiteenlopende klachten. Enkele voorbeelden van klachten die effectief met NEI te behandelen zijn: leerproblemen, sportblessures, aambeien, nagelbijten, roken, overgewicht, hoofdpijnen, reuma, gebrek aan discipline, onhandelbaar zijn, gebrek aan zelfvertrouwen, examenvrees, ongelukkige relaties, astma, eczeem, stress en nachtmerries.

Voor wie is NEI?
 

Een NEI  behandeling is niet aan leeftijd gebonden en zowel voor kinderen als volwassenen.  NEI is toepasbaar voor iedere klacht, lichamelijk zowel als geestelijk, waar  onverwerkte emotie een van de oorzaken is. Lichamelijke onbalans, zelfbewustwordings processen, succesvol in werk worden en blijven etc. 

  

Waarschijnlijk herken je een aantal van onderstaande signalen...  

 • lichamelijke klachten 

 • last hebben van stress  

 • roken  

 • fobieën of paniekaanvallen hebben  

 • angst voor de tandarts  

 • faalangst, examenvrees  

 • nergens tijd voor  

 • moeilijke gesprekken uitstellen  

 • problemen uit de weg gaan  

 • niet voor jezelf op durven komen  

 • lusteloosheid, gebrek aan vitaliteit  

 • depressiviteit, een negatieve instelling  

 • boosheid, angst, frustratie 

 • onredelijkheid en snel geïrriteerd raken  

 • relatieproblemen, onzeker zijn in relaties  

Kinderen 

De NEI® therapie is prima geschikt voor kinderen, ongeacht hun leeftijd. Kinderen hebben zo hun eigen problemen en zij verdienen onze grootste zorg.  Jonge kinderen worden via de ouders getest. 

  

voor kinderen met: 

 • leer- en gedragsproblemen  

 • concentratieproblemen  

 • agressie 

 • watervrees  

 • faalangst 

 • bedplassen 

 • en andere problemen  

Bij De Kleine Vuurtoren kun je nu ook terecht voor een NEI consult. Uit eigen ervaring weet ik hoe fijn het is om je te ontdoen van allerlei balast aan emoties m.b.v. NEI. Dit kunnen zelfs emoties van anderen zijn die in jouw systeem opgeslagen liggen, maar waar je natuurlijk doorgaans geen weet van hebt!!

‘Wat moet ik met al die “rommel” van een ander?’ was dan ook één van de eerste gedachten die in mij opkwam. Sindsdien houd ik grote opruiming. En dat bevalt me prima!! Zelf ging ik 1 x per jaar of per 2 jaar, afhankelijk van een bepaalde klacht, naar iemand die op een prettige, vriendelijke en ook liefdevolle manier het consult begeleidde. Bevrijd ging ik meestal bij haar vandaan. Ik had weer iets opgeruimd en dat voelde zo lekker dat ik weer actie kon ondernemen om nieuwe en of andere dingen in mijn leven aan te pakken, er was letterlijk en figuurlijk weer ruimte voor!!

Voor een bepaalde klacht is meestal 1 consult voldoende om deze te integreren en jouw gedachten er omheen te herprogrammeren. Ook dat idee is iets wat mij heel goed bevalt. Maart 2004 ontstond opeens de behoefte om NEI in onze praktijk toe te gaan passen, er was toen alleen nog geen tijd voor, maar nu dus wel! Vandaar dat we NEI aan ons aanbod toe voegen om ook anderen met NEI in aanraking te laten komen en ook te starten met het zich ontdoen van onnodige balast. Al onze ervaringen worden in ons onderbewustzijn opgeslagen als gedragsprogramma's. De informatie opgeslagen in deze programma's kan werken als een emotioneel virus. Deze informatie wordt het PEG genoemd (Psycho Energetisch Geheugen). Dit geheugen is een patroon waarbij een trauma, incident of negatieve ervaring opgeslagen wordt in de cellen of organen van het lichaam.

De activiteit van de NEI-therapeut is om d.m.v. een speciale techniek de linker- en rechterhersenhelft te integreren. Hierdoor kan de blokkerende emotie vrijkomen en worden losgelaten. Er wordt gebruik gemaakt van de O-ring spiertest, dit wordt gedaan door de duim (en meestal) de wijsvinger tegen elkaar aan te houden. Door specifieke vragen kan ik m.b.v. een protocol uitvinden welke de negatieve blokkerende emoties zijn. NEI richt zich op het opheffen van deze negatieve blokkerende emoties. Blokkades namelijk houden je vaak onbewust, vast in voor jou bekende en vertrouwde patronen en weerhouden je ervan het leven te leiden zoals jij dat eigenlijk wilt.

Zo kan het dus zijn dat een lichamelijke klacht gestoeld is op een oude emotie. Wanneer met die emotie aan de slag gegaan wordt, kan het dus gebeuren dat een lichamelijke klacht verdwijnt, omdat deze geen bestaansrecht meer heeft door de opgeloste onderliggende emotie. Dit kan bijvoorbeeld een chronische klacht zijn die iemand al heel lang heeft, maar waarbij weinig tot geen resultaat geboekt wordt met medicijnen. Dan is het een idee om hier NEI ‘op los te laten’, gaan bekijken of er een emotie aan ten grondslag ligt.

Naast het vragen stellen aan het onderbewuste hoort er ook een eenvoudige ademtechniek bij welke helpt om de emotie die erbij hoort los te laten, ook wordt er gewerkt met affirmaties en andere zinnen die helpen om te integreren. Voorwaarde om een NEI consult een goed slagingspercentage te geven is de wil om zelf echt te willen veranderen. Wanneer iemand besluit dat het nu lang genoeg geduurd heeft en ervoor wil gaan, is 1 consult soms al voldoende om een specifieke klacht aan te pakken! Na het consult is het dan ook tijd voor actie!  Enige handreikingen krijgt een ieder dan ook mee, net als een flesje met Bach Bloesemremedies, welke de verandering ondersteunen. Dit zit bij de consultprijs inbegrepen.

Een consult duurt ongeveer 1½ tot 2 uur. Wanneer blijkt dat het langer gaat duren wordt er een nieuwe datum afgesproken om verder te gaan waar we de voorgaande keer zijn gebleven. Meestal lukt het echter wel om binnen deze tijd een protocol uit te werken. NEI is echt zeer zeker de moeite waard, ik ben er zelf echt enthousiast over en wil dit graag delen door dit in onze praktijk een plaats te geven. Een combinatie van NEI met Reiki en/of ontspanningsmassage kan ook tot de mogelijkheden behoren. In overleg met elkaar kunnen we dit inpassen waar dat nodig mocht zijn. 

Voor vragen kunt u telefonisch of via e-mail contact met ons opnemen. Dit kunt u vinden onder het knopje ‘contact’ op de hoofdpagina.