Hollow organs during sexual stimulation an enzyme degrades the concentration viagra 100mg 0 00012.
Waarom Massage? 

In stressvolle situaties raken spieren gespannen. De ademhaling, spijsvertering en de hartfunctie worden beïnvloed en de slaap kan verstoord raken. Dit alles kost veel energie. Door massage ontspant het lichaam, waardoor van binnenuit ook ontspanning optreedt. Hierdoor zal men de stressvolle situaties beter aankunnen, of kunnen verwerken. Bij de ontspanningsmassage die hiervoor wordt gebruikt, gaat het erom verbetering binnen de bestaande situatie te bereiken. Bij klachten welke niet op therapeutische wijze behandeld dienen te worden zoals rugpijn, hoofdpijn of migraine kan men met ontspanningsmassage vaak zeer goede resultaten boeken. Ook kunnen regelmatig terugkerende klachten door middel van preventieve massage vaak worden voorkomen.

Wat is massage?

Massage is een vorm van behandelen, waarbij door het geven van prikkels aan het lichaamsoppervlak het evenwicht van het menselijk organisme kan worden hersteld. Het herstellen van het evenwicht heeft op zijn beurt weer tot gevolg dat door het verstoorde evenwicht ontstane ziekten kunnen genezen.

Voor mij is massage een vorm van contact met de ander, een vorm van communicatie zonder woorden, waarbij veel afhangt van de intentie van het contact tussen twee mensen. In het begin is het altijd moeilijk om jezelf helemaal te ontspannen ook omdat het allemaal nog vreemd is. Je weet niet wat er gaat gebeuren. Maar bij de tweede keer merk je zelf al een duidelijk verschil. Het mooiste is als de massage een harmonieus geheel wordt tussen twee personen, de gever en de ontvanger (masseur en klant).

Wat zijn de processen op lichamelijk niveau?

  • Stimulering van de bloedsomloop

  • Stimulering van de lymfstroom

  • Beïnvloeding van de stofwisseling

  • Beïnvloeding van de vochthuishouding

  • Een pijnverminderde werking

  • Een stimulerende of juist rustgevende invloed op ons meridiaansysteem

  • Invloed op de ontschilfering van de huid

  • Invloed op de spanning van weefsel, spieren en organen

  • Invloed op de lichaamstemperatuur.

 

Hoe wordt gemasseerd?

De drie handelingen die worden verricht tijdens een massage zijn:
 

1. Effleurage
Dit is een strijkende beweging met de vlakke hand, waarbij nauwelijks druk wordt uitgeoefend. Hierbij wordt de aangebrachte olie uitgewreven. Tevens is dit de eerste gewenning en ontspanning voor het lichaam.
 
2. Petrissage
Hierbij wordt door knedingen de zachte delen van het lichaam losgemaakt.
 
3. (Af)Strijken
Dit lijkt nog het meest op aaien. Met de toppen van de vingers of met de vlakke hand worden alle plaatsen op het lichaam behandeld. Meestal is dit een afsluitende massage en gaan we weer aarden.