Lenormand kaarten:

Bij De Kleine Vuurtoren is het nu ook mogelijk om de Lenormand kaarten te laten leggen. Deze kaarten zijn ontwikkeld door Marie Anne Adelaide Lenormand, zij is geboren op 27 mei 1772 in Alencon in Frankrijk.

Orakels waren ook vroeger erg in. Een van de meest bekende orakels is misschien die wel van Delphi. Speciaal opgeleide priesteressen stonden de bevolking die het moeilijk had bij met raad en daad.

Een van de beroemdste kaartlegsters was toen misschien wel Marie-Anne Adelaïde Lenormand. Samen met een zekere Mevrouw Gilbert (ook een helderziende) startte ze een 'salon', waar ze het kaartlezen beoefende.

Een grote was zij in die tijd zeker, ze kreeg het vertrouwen van Josèphine de Beauharnais de partner van Napoleon Bonaparte. Zij voorspelde zijn roem en geluk (maar ook zijn val!!),  Marie-Antoinette, Tsaar Alexander de 1e, Robbespiere. Deze kaartlegster kon volmondig zeggen dat ze deze mensen onder haar cliënten kring mocht rekenen. Door Robbespiere belande ze zelfs een tijd in de gevangenis.

Mevrouw Lenormand was echt uniek in haar werk, zo heeft ze uiteindelijk zelf kaarten ontworpen en ontwikkelde zij nieuwe legmethodes. Het spel bestaat uit 36 kaarten. Elke kaart is voorzien van een afbeelding en elke kaart staat voor iets. Op elke kaart staat ook een rijmpje wat de kaart in het kort inhoudt. De teksten zijn soms nogal heftig, maar wij werken ermee met de aangepaste naar het nu toe vertaalde betekenissen.

Op een vrij eenvoudige manier kan inzicht verkregen worden in allerlei vragen door het leggen van de kaarten volgens een bepaald legsysteem. Er bestaan meerdere vormen, dus onze manier kan weer heel anders zijn dan die van anderen. Het gaat er echter om het inzicht welke de kaarten kunnen geven. Het is ook mogelijk om met behulp van een foto van iemand anders, inzicht te krijgen in zijn of haar situatie. Dit kunnen volwassenen, maar zeker ook kinderen zijn. Zelfs voor dieren bestaat deze mogelijkheid! Natuurlijk is het wel een vereiste dat die ander ervan op de hoogte is om de kaarten zuiver te kunnen leggen.

Voor deze mogelijkheid vragen wij € 20,- per half uur. (Elk kwartier dat er tijdens het leggen bij komt zal dus € 10,- extra gaan bedragen).

Wij bieden nu ook de mogelijkheid om bij ons een cursus te volgen om zelf de kaarten te leren leggen. Klik hier voor meer informatie.

De Vrouw, persoonskaart tijdens het leggen voor een vrouw, of de partnerkaart wanneer men voor een man de kaarten legt.

De Ruiter staat voor intuïtie.