foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
06-51034544/ 0320-261835
info@dekleinevuurtoren.nl
Marjon Bouwhuis

Holistische praktijk

De Kleine Vuurtoren

Holistisch Diagnose Consult:

De holistische opvatting van gezondheid, ziekte en genezing gaat uit van de volkomen eenheid van alles wat leeft. Klachten kunnen op elk niveau ontstaan, toch ontstaan de meeste klachten wanneer we niet helemaal handelen in harmonie met onze ziel, of levensbestemming. Het volgen van je eigen pad en het tot uiting laten komen van je persoonlijke bestemming is belangrijk voor je algehele gezondheid.

Ziekte op welk niveau dan ook, is een signaal. Een signaal dat er disbalans is ontstaan en worden op lichamelijk vlak vaak overgebracht door fysieke klachten, op geestelijk vlak door gedachtes en op zielsniveau door emoties. Het gaat erom te gaan luisteren naar deze signalen, aanvaarden dat het zo is en deze wijsheid te gaan gebruiken voor je verdere groei en ontwikkeling. Zo kom je weer in contact met jezelf.

Wij genezen echter niet, wij behandelen en via deze behandelingen kunnen we een tegen-signaal geven, blokkades opheffen en tekorten aanvullen, waardoor de balans herstelt. Je eigen wil, intentie en motivatie bepalen het effect van de behandeling. Wanneer dit in overeenstemming met elkaar is, is gebleken dat hierdoor het zelfgenezend vermogen weer een impuls krijgt en zo stap je op de weg naar genezing. 

Wat is mijn werkwijze?

Met behulp van een uitgebreide Diagnose testset test ik m.b.v. de biotensor, pendel of spiertest, waar de voornaamste klacht vandaan komt. We zoeken welke verstoringen er zijn op lichamelijk, geestelijk of emotioneel gebied.

Aan de hand van die diagnose ga ik op zoek naar oplossingen binnen mijn werkgebied, de alternatieve behandelmethoden. De remedie kan dan bijvoorbeeld zijn: Reiki, NEI, Ontspanningsmassage, Bloesemremedies, gebruik van aanvullende vitaminen of mineralen, edelstenen, voedingsadvies, chakra behandeling etc.

De behandeling zal erop gericht zijn om de ontstane disbalans op de desbetreffende niveaus te herstellen/ corrigeren. Hierdoor zullen we meestal gebruik gaan maken van verschillende, elkaar ondersteunende en aanvullende behandelmethoden. 

Je krijgt hierna adviezen en eventueel bloesemremedies mee naar huis en we bespreken of er een vervolgafspraak nodig is.

De volgende effecten van de behandeling en/of middelen kunnen optreden:

 • Beginverergering, meestal duurt dit een aantal dagen en daarna treedt er verbetering op.
 • Ontlading, er kunnen onderdrukte emoties en symptomen naar boven komen, soms ook in dromen. Dit kan nodig zijn om nog even aan de oppervlakte te brengen, om het uiteindelijk uit je systeem los te kunnen laten. Meestal komt er niet meer naar boven dan je aankunt, maar lastig is her natuurlijk zeker en wellicht is het verstandig om begeleiding/ ondersteuning te vragen.
 • Terugval, na een aanvankelijke verbetering kan er soms een terugval optreden. Dit kan een teken zijn dat een andere fase aanbreekt, of dat er gekeken moet gaan worden naar een andere vorm van behandeling.
 • Reinigingsproces, dit uit zich vaak via organen als de darmen, longen, huid (vacht bij een dier) en slijmvliezen. Dit kan dus betekenen dat er tijdelijk klachten optreden als diarree, donkere ontlasting, meer en/of donkerder plassen, huiduitslag en jeuk, hoesten, vloeiingen. Wanneer dit te overzien is en beperkt gebeurt, is dit geen probleem, anders even naar de huisarts gaan. Over het algemeen genomen, is dit een teken dat het lichaam reageert op verandering en dan is dat in die zin gunstig te noemen. Meestal duurt dit niet langer dan een week.
 • Nieuwe symptomen, doordat je jezelf een beetje kunt vergelijken met een ui, kun je dit zien alsof er een laagje afgepeld is en er nu een nieuwe laag zichtbaar wordt, die om een nieuwe, eigen behandeling vraagt.

Als het één of ander zich voordoet, stop dan even met het middel en neem contact met me op.

Tot slot: 

Wij zijn zoals ook in de disclaimer vermeld staat, geen reguliere artsen en kunnen en willen deze dan ook niet vervangen. Vertel je arts dan ook altijd dat je onder behandeling bent, ook als deze een holistische visie niet kent of erkent en terughoudend kan reageren.

Staak nooit een voorgeschreven behandeling van je arts zonder overleg met deze persoon. Neem altijd de voorgeschreven medicijnen in. Mocht je merken dat tijdens de periode van behandeling bij ons je klachten sterk verminderen kun je de inname van medicijnen bespreken met je arts, misschien kan er wellicht verminderd of gestopt worden. Doe dit echter nooit op eigen houtje.

Samen met de reguliere arts kun je je systeem weer helpen om in balans te komen en dat lijkt ons een mooi streven waar we graag ons steentje aan willen bijdragen.

Voor specifieke uitleg over onze verschillende mogelijkheden kun je hierover verder lezen op deze site. Alle aangeboden behandelingen staan uitgebreid uitgelegd.

 

Waarom Holistische praktijk De Kleine Vuurtoren?

 • Gratis kennismakingsgesprek
 • Huiselijke sfeer
 • Praktijk ook ’s avonds open
 • Sterk invoelend vermogen
 • Veel ervaring met kinderen
 • HSP ervaring
 • Verschillende workshops
 • Reikicursussen
 • Bloesemremedie-specialiste
 • Gediplomeerd NEI-therapeute
 • Gediplomeerd Reikimaster
 • Gediplomeerd Kindercoach
 • Geen onverwachte kosten


Copyright © 2019 Holistische praktijk De Kleine Vuurtoren Rights Reserved.