foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
06-51034544/ 0320-261835
info@dekleinevuurtoren.nl
Marjon Bouwhuis

Holistische praktijk

De Kleine Vuurtoren

Californische FES Bloesemremedies:

Wat zijn Californische FES Bloesemremedies?

Nadat Edward Bach de Bach bloesemremedies ontwikkeld had zijn in zijn navolging ook deze Californische remedies ontwikkelt door De FES (Flower Essence Services), in 1979 opgericht door Richard Katz en wordt sinds 1980 geleid door Richard Katz en Patricia Kaminski.

Het is een centrum voor studie, informatie en onderzoek naar bloesemremedies en FES heeft een bloesemremediekit opgeleverd van 103 bloesemremedies, van Aloe Vera tot en met Zinnia.

Nieuwsgierig geworden?

De werking van de Californische FES remedies is vergelijkbaar met de Bach Bloesemremedies. Het zijn er meer, dus soms werkt het net wat fijngevoeliger is mijn ervaring. Ze zijn niet zoals bij de Bachbloesem remedies in 7 groepen verdeeld, dat is dus anders, het staat de werking ervan zeker niet in de weg.

Het is mogelijk om te kiezen voor een bloesemremedie consult bestaande uit enkel deze remedies, of een combinatie met de Bach Bloesemremedies en de Zundertse/ Serafijn remedies. Zie voor meer informatie bij deze specifieke remedies op onze site.

Zelf een flesje samen stellen na zelf een keuze gemaakt te hebben uit de beschrijvingen van de bloesems mag natuurlijk ook. Een stelregel is echter wel, niet meer dan 7 bloesems tegelijk combineren. Deze kun je hieronder vinden.

Zie tarieven voor het actuele tarief. (Te vinden bij Bloesem remedies)

 

Hieronder zijn de beschrijvingen van de Californische FES Bloesemremedies te vinden:


Aloë Vera - aloë vera
herstelt de levensenergie, wanneer men zich opgebrand of uitgeput voelt, wanneer men veel energie heeft gebruikt, bijvoorbeeld door te hard werken.

Alpine Lily - sierra tijgerlelie
bij een te abstracte of geestelijke beleving van de vrouwelijke identiteit, niet goed met het lichaam verbonden zijn, vervreemding en/of afwijzing van de vrouwelijke organen en deze zien als minderwaardig.

Angel's Trumpet - doornappel
angst voor de dood, weerstand tegen het loslaten van het leven, of bij het overgaan van de drempel naar de geestelijke wereld, het ontkennen van de realiteit van de geestelijke wereld.

Angelica - engelwortel
een gevoel van isolement, afgesloten van geestelijke leiding en bescherming.

Arnica - valkruid
herstelt etherische energie na shock of trauma, helpt om de verbinding te handhaven met iemands hogere Zelf en met leven gevende, vormende krachten.

Baby Blue Eyes - bosliefje
verdedigend, onzekerheid, cynisch wantrouwen met betrekking tot de wereld, vervreemding van het Hogere zelf, gebrek aan steun van de vader tijdens de jeugd.

Basil - basilicum
bij integratie van seksualiteit, liefde en spiritualiteit in relaties en wanneer deze krachten worden gezien als tegengestelde polariteiten, voor conflicten in relaties over seksuele en emotionele kwesties.

Black Cohosh - zilverkaars
gevangen zijn in relaties of levensstijlen die corrupt, verslavend en/of gewelddadig zijn, donkere, verzamelde emoties.

Black Eyed Susan - ruige rudbeckia
geeft een diepgaand inzicht, brengt het transformerende licht van het bewustzijn in de 'donkere' aspecten van onze ziel, bij het vermijden om naar begraven emoties te kijken. Het wordt gebruikt als een remedie om de donkere, innerlijke emoties te behandelen, die in iemands geest kunnen woekeren.

Black Berry - braam
vertaalt gedachten in activiteit, wendt de creatieve kracht van het denken aan, om het gevoel van traagheid of vastzitten te overwinnen. Voor groei en uitbreiding.

Bleeding Heart - gebroken hartjes
bevrijdt emotionele bindingen, laat de liefde in vrijheid bestaan; voor hen die zich te veel vereenzelvigen, zich vastklemmen en te bezitterig zijn met degenen die ze liefhebben, deze remedie helpt hen die een sterke maar ongezonde emotionele binding met een ander voelen. Een gebroken hart wordt vaak veroorzaakt door een bezitterige binding met een ander, die men moeilijk los kan laten, hij helpt om het hart van binnen uit te versterken en een nieuw leven te geven. (helpt bij liefdesverdriet en pijn)

Borage - komkommerkruid
om zwaarmoedige gevoelens, ontmoediging of droefheid te overwinnen. Dit kruid geeft opgewekte moed, om met vertrouwen gevaar en uitdagingen tegemoet te zien.

Buttercup - boterbloem
je licht met anderen delen, de waarde van je gaven kennen, voor verlegenheid en het wegcijferen van jezelf. Geeft een waardering van je eigenwaarde.

Calendula - goudsbloem
innerlijk luisteren, de essentiële boodschap van anderen horen, voor degenen die wel de woorden maar niet de bedoeling van anderen horen. Wanneer men te scherp is met woorden.

California Pitcher Plant - cobra lelie
verandert instinctieve krachten in wat echt menselijk is; in de wereld staan met moed en kracht. Wanneer je bang bent voor de instinctieve krachten van het zelf of hiermee niet meer verbonden bent. Aardse vitaliteit.

California Poppy - slaapmutsje
Rusteloos zoeken buiten jezelf, het zoeken naar de uiterlijke rijkdom. Deze remedie helpt je bij een uitgebalanceerd innerlijk zelf te komen. Wetende dat het echte goud in je hart zit. Hij helpt om het rusteloos zoeken van de ziel, vaak verleid door uitwendig glitter, door een herkenning van het esoterische goud van spirituele kennis in het hart te transformeren.

California Wild Rose - Californische wilde roos
vitaliteit, verjonging, enthousiasme en betrokkenheid bij het leven is wat deze remedie teweeg kan brengen, tegenover apathie en moeilijkheden met de verpersoonlijking. Hij helpt liefde te begrijpen als een verlossende activiteit, die apathie, onverschilligheid of pessimisme verandert en helpt om zielen actief, positief en zorgzaam voor het leven op aarde te laten worden.

Calla Lily - aronskelk
Verwarring, tweeslachtigheid over seksualiteit en geslachtsidentiteit. Deze remedie helpt je om helderheid over je seksuele identiteit te krijgen.

Canyon Dudleya - dudleya
bij ontvankelijkheid voor psychische of paranormale invloeden, overdreven emotionele reactie op psychische ervaringen. Deze remedie helpt je om een levendige geestelijke en emotionele energie te ontwikkelen en een uitbundige, charismatische aanwezigheid te zijn.

Cayenne - Spaanse peper
katalyseert veranderingen, ontbrandt de wil, verder gaan naar de volgende fase, tegen het gevoel van vastzitten, gevangen door gewortelde gewoonten en luiheid.

Chamomile - kamille
Deze remedie is tegen nerveusheid, slapeloosheid en emotionele verwarring, goed voor kinderen die snel overstuur zijn. Het is een populair kruid voor ontspanning en de spijsvertering. Helpt om een stralend zonnevlecht centrum te krijgen en om in balans met het gevoelsleven te komen. Geeft een bevrijdend gevoel van emotionele spanningen, geeft innerlijke rust en objectiviteit.

Chaparral - creosoot heester
emotionele reiniging, speciaal gedurende de slaap. Helpt met het in contact brengen van diepere niveaus van bewustzijn en begrip. Voor met gif bedekte emoties, bij een chaotische innerlijke wereld, bij drugsverslaving.

Chrysanthemum - chrysant
helpt bij angst voor het ouder worden en het sterven, zich overdreven vasthouden aan jeugdigheid, rijkdom of beroemd zijn, gehecht aan materiële waarde. Deze remedie geeft een verschuiving van het persoonlijke ego naar een hogere spirituele identiteit, zielsverbinding met wat werkelijk eeuwig is.

Corn - maïs
gegrond zijn, verbinding met de Aarde speciaal met de voeten, stabiliteit, evenwicht tussen hemel en aarde en in sociale relaties. Overwinnen van desoriëntatie en stress, speciaal in grote steden.

Cosmos - cosmea
helpt bij ongeorganiseerd spreken en niet kunnen focussen in de communicatie, overenthousiast spreken, overweldigt door teveel ideeën. Helpt om tijdens het spreken helder en duidelijk de gedachten te kunnen verwoorden.

Dandelion - paardenbloem
snijdt door emotionele blokkades, heft spanning op, herstelt geestelijke helderheid, speciaal behulpzaam samen met intens lichaamsgericht werken; o.a. dans en sport.

Deer Brush - Amerikaanse sering
onschuldig van gevoel, geeft zuiverheid van hart en bedoelingen, brengt duidelijkheid aan degenen die vanuit onbewuste motieven handelen.

Dill - dille
verwerking en integratie van veel indrukken en ervaringen, voor het gevoel overweldigd en over-gestimuleerd te zijn door de snelheid van het leven. Overgevoelig voor de invloeden uit de omgeving.

Dogwood - kornoelje
voor het loslaten van verhardende en beperkende emoties, welke diep in het lichaam worden vastgehouden, om te kunnen vergeven.

Easter Lily - trompet lelie
het gevoel dat seksualiteit onzuiver en onrein is, innerlijke conflicten over seksualiteit. Helpt bij het zuiveren van de ziel.

Echinacea - zonnehoed
geschokte gevoelens door trauma of door misbruik, niet meer in staat zijn een gevoel van waardigheid te vinden in zichzelf. Helpt om weer integriteit in jezelf te vinden.

Evening Primrose - teunisbloem
zich afgewezen en ongewenst voelen, ervaringen in het verleden van seksueel misbruik (geestelijk of lichamelijk), het vermijden van verbintenissen in relaties, angst voor het ouderschap, seksuele en emotionele gevoelsonderdrukking. Helpt om emotionele warmte te ervaren en om in het hier en nu te leven. Vertrouwen hebben in relaties.

Fairy Lantern - mormonentulp
helpt bij onvolwassenheid, hulpeloosheid, behoeftig zijn, afhankelijkheid en emotionele onderdrukking. Helpt om een gezonde ontwikkeling op gang te zetten en het accepteren van de verantwoordelijkheden van een volwassen persoon.

Fawn Lily - hondstand
Jezelf terugtrekken, in isolement gaan, zelfbescherming, overgevoelig, overontwikkelde spiritualiteit in vergelijking met de sociale ontwikkeling. Helpt om de betrokkenheid bij de wereld te accepteren en in staat te zijn om je spirituele gaven met anderen te delen.

Filaree - reigersbek
helpt bij het loslaten van zorgen, het zien van de grotere werking van de dingen die gebeuren in het leven.

Forget me not - vergeet mij niet
eenzaamheid en gebrek aan bewustzijn van spirituele verbindingen met anderen, spiritueel isolement. Deze remedie helpt om bewust te worden van de karmische verbindingen in persoonlijke relaties.

Fuchsia - fuchsia
voor het ervaren en begrijpen van geblokkeerde emoties, om zich emotioneel te kunnen uiten, speciaal bij emotionele onderdrukking die gevoeld wordt als spanning, psychosomatische ziekten of valse emotionaliteit.

Garlic - knoflook
reinigt je van angst en bezorgdheid, helpt je kalm en vertrouwd te voelen tegenover anderen. Om onzekerheden, nervositeit, plankenkoorts en ongerustheid te overwinnen. Angstig en slap of gemakkelijk te beïnvloeden als gevolg van te weinig vitaliteit. Deze remedie geeft je kracht.

Golden Ear Drops - gebroken hartjes
helpt inzicht te geven in pijnlijke herinneringen en emoties uit de kinderjaren en helpt met het loslaten hiervan, je leert het verband te zien tussen oude trauma's en de tegenwoordige problemen.

Golden Yarrow - gouden duizendblad
deze remedie is goed als je jezelf door je overgevoeligheid terug trekt uit het sociale leven, jezelf gemakkelijk kwijtraakt of jezelf verhard om met je gevoeligheden om te gaan. Het leert je duidelijk aan anderen te laten zien wie je bent.

Goldenrod - guldenroede
eerlijk zijn tegenover je hogere zelf in sociale relaties, voor mensen die in contact met andere een onjuiste persoonlijkheid aannemen, speciaal door de druk van een groep of de sociale verwachtingen.

Hibiscus - hibiscus
het niet in staat zijn om je te verbinden met je eigen seksualiteit, gebrek aan warmte en vitaliteit. Deze remedie helpt je om warmte en ontvankelijkheid in vrouwelijke seksxualiteit te ervaren, integratie van zielenwarmte en lichamelijke gevoelens.

Hound's Tongue - hondstong
helpt de geest met het verkrijgen van inzichten, voor het veranderen van gevoelsbindingen en beperkende intellectuele gedachten, de wereld minder materialistisch gaan zien.

Indian Paintbrush - helmkruid familie
helpt bij het ontwaken van de kracht van de creatieve prikkel, levende energieke creativiteit, om de frustratie te overwinnen die vitale krachten beletten om zich om te zetten in creatieve ideeën.

Indian Pink - lijmkruid
helpt je kalm en in je centrum te blijven temidden van intense activiteit en/of stress, voor degenen die uit balans raken door wat er om hen heen gebeurd.

Iris - iris
voor artistieke en creatieve inspiratie, om gevoelens van frustratie en beperktheid te overwinnen, voor mensen die het gevoel hebben dat hun ziel is opgedroogd en geen inspiratie meer kunnen opdoen. Waardevolle remedie voor mensen die behoefte hebben hun vernieuwde, innerlijke glans van zielenkleur in hun uiterlijke taken tot uiting te brengen.

Lady's Slipper - venusschoentje (geel)
vervreemd van zijn eigen innerlijke autoriteit, niet in staat om zijn hogere spirituele doelen met het werkelijke leven en werk te integreren, nerveuze uitputting, seksueel leeg zijn. Deze remedie brengt spirituele kracht naar de basis-chakra.

Larkspur - ridderspoor
leiderschap met een vreugdevol hart, voor plichtmatigheid, of een verlangen naar zelfverheerlijking.

Lavender - lavendel
voor innerlijke vrede, verzachting, harmonische gevoelens, spirituele gevoeligheid.

Lotus - Indische lotus
voor spirituele openheid, meditatieve ontvankelijkheid, ontwikkeling van de ziel.

Love-Lies-Bleeding - kattenstaartamarant
bij verergering van pijn bij lijden als gevolg van isolement, diepe melancholie als gevolg van het te veel verpersoonlijken van de eigen pijn. Deze remedie helpt om je de mogelijkheid te geven verder te gaan dan de persoonlijke pijn door het vinden van de diepere zin van dit lijden, waarbij we het persoonlijke los kunnen laten.

Madia - madia
voor concentratie, aandacht voor het detail, afwerken, voor de neiging om gemakkelijk afgeleid of verstrooid te zijn. Madia trekt de aandacht naar het centrum en geeft helderheid.

Mallow - kaasjeskruid
biedt de mogelijkheid om vriendschappen te ontwikkelen, warmte naar anderen uit te stralen, overwinnen van sociale onzekerheden.

Manzanita - beredruif
waardering voor het fysieke lichaam en de fysieke wereld. Een remedie om je goed te aarden. Te gebruiken voor en na een narcose om de eenheid tussen lichaam en geest weer te herstellen.

Mariposa Lily - vlinderlelie
voor het genezen van gevoelens van vervreemding en het gevoel niet meer geliefd te zijn, ontvankelijk voor menselijke liefde, de band tussen moeder en kind. Goed te nemen na een traumatische gebeurtenis om weer bij de eigen liefdesgevoelens te komen.

Milkweed - zijdeplant
extreme afhankelijkheid en emotionele onderdrukking, verdoofd bewustzijn door drugs, alcohol of teveel ongezond eten. Behoefte om te ontsnappen aan zichzelf. Helpt je om je eigen gezonde persoonlijke kracht en onafhankelijkheid weer naar boven te halen.

Morning Glory - klimmende winde
helpt je om met oude verslavende gewoonten te breken, maakt je vitaal en alert, tegen rusteloosheid en zenuwachtigheid. Helpt de ziel om te ontwaken voor nieuwe dingen en frisse inzichten.

Mountain Pennyroyal - coyotemunt
deze remedie maakt de geest schoon van negatieve gedachten, helemaal als de gedachten van anderen zijn overgenomen, geeft kracht en helderheid in de gedachten.

Mountain Pride - rode penstemon
geeft kracht en zelfbewustzijn waardoor men in staat is om situaties te veranderen die ongunstig zijn of die je tegenwerken.

Mugwort - alsem
deze remedie helpt je om in evenwicht te blijven wanneer de eerste intuïtieve vermogens naar buiten komen.

Mullein - koningskaars
eerlijk zijn voor jezelf, vervulling van iemands echte mogelijkheden als iemand moeite heeft om deze te verwerkelijken. Goed voor als je het moeilijk vindt om naar je innerlijke stem te luisteren.

Nasturtium - Oostindische kers
bij uitputting van de levenskracht en de ziel aan het opdrogen is. Het geeft je vitaliteit, stralende energie en warmte.

Nicotiana - tabak
bij gevoelloos worden voor emoties, niet meer spontaan kunnen reageren, het verharden van het fysieke lichaam, het niet aankunnen van diepe gevoelens en fijnere fijngevoeligheden. Geeft een diepe gecentreerde rust in het hart, integratie van fysiek en emotioneel goed voelen door een harmonieuze verbinding met de aarde, goed te gebruiken bij het stoppen met roken.

Oregon Grape - zuurbes
bij het ontwikkelen van vertrouwen, de goede wil van de ander herkennen. Het overwinnen van angst met betrekking tot emotionele vijandigheid.

Penstemon - penstemon
geeft doorzettingsvermogen bij relaties, innerlijke kracht bij tegenspoed, overwinnen van twijfel aan jezelf bij uitdagingen.

Peppermint - pepermunt
om geestelijk wakker en alert te zijn, voor het overwinnen van geestelijke luiheid.

Pink Monkeyflower - roze maskerbloem
bij schaamte, schuld, minderwaardigheid, angst voor intieme gevoelens en afwijzing, het verstoppen van jezelf voor anderen. Geeft je openheid, emotionele eerlijkheid, moed om emotionele risico's te nemen met anderen.

Pink Yarrow - roze duizendblad
geeft emotionele kracht en balans, voor het overwinnen van emotionele overgevoeligheid en overreactie, voor degenen die psychische en emotionele energie van anderen absorberen.

Poison Oak - pruikeboomfamilie
angst voor intimiteit, het beschermen van persoonlijke grenzen, angst voor schending of geweld. Geeft emotionele openheid en kwetsbaarheid, de mogelijkheid om intiem met iemand om te kunnen gaan en contact te maken.

Pomegranate - granaatappel
bevrijdt de creatieve vrouwelijke geest, versterkt de vrouwelijke creativiteit en warmte vanuit het hart, geeft evenwicht tijdens de overgang.

Pretty face - triteleia
zich op het uiterlijk afgewezen voelen, teveel met de fysieke uitstraling bezig, niet in staat zijn de innerlijke schoonheid van de ziel door het lichaam naar buiten te laten komen. Helpt je om zelfwaardering te krijgen in een juiste verhouding tot het uiterlijk.

Purple Monkeyflower - donkerrode maskerbloem
bij angst voor het occulte of voor een spirituele ervaring, angst om zich los te maken van oude familie patronen.

Quaking Grass - groot trilgras
voor groepsharmonie en samenwerking, flexibel zijn in het werken met anderen, helpt om einzelgangers om in grotere groepen of in sociale structuren te werken.

Queen Anne's Lace - wilde peen
als iemand niet wil "zien" hoe werkelijk de dingen zijn, gebrek aan objectiviteit in het psychisch bewustzijn, verstoorde helderziendheid, onevenwichtigheden in de onderste chakra's.

Quince - dwergkwee
voor het ontwikkelen van de kracht van liefde, leren omgaan met ontvankelijke energie.

Rabbitbrush -
voor alertheid, scherpe gewaarwording, overzicht voor alle details, het groter geheel kunnen zien. Overweldigd worden door teveel details.

Red Clover - rode klaver
voor balans in emotioneel belaste groepssituaties, een tegengif voor paniek of hysterie, wanneer men te gemakkelijk beïnvloed wordt door paniek en andere groepsgedachten.

Rosemary - rozemarijn
bij vergeetachtigheid, slecht geïncarneerd in het lichaam, gebrek aan warmte, slechte verbinding van de ziel/geest van het lichaam. Helpt om een warme fysieke aanwezigheid te voelen, levendige persoonlijkheid.

Sage - echte salie
de neiging om levenservaringen als noodlot te zien en als niet-verdiend te beschouwen, het niet begrijpen van de hogere bedoelingen achter de gebeurtenissen in het leven. Helpt je om de wijsheid uit je levenservaringen te halen.

Sagebrush - artemisia
voor eerlijkheid naar je hogere zelf, laten gaan van wat niet essentieel of overbodig is. Het loslaten van valse zelfbeelden of verwachtingen over jezelf.

Saguaro - reuzencactus
geeft je de mogelijkheid om van ouderen te leren, ontvankelijk voor ware geestelijke autoriteit.

Saint John's Wort - Sint Janskruid
voor vertrouwen in spirituele bescherming en begeleiding, helpt bij angstige of verstorende dromen, voor degenen die te open, mededeelzaam en te kwetsbaar zijn. Het helpt om iemands uiterlijke licht in een innerlijk licht te veranderen.

Scarlet Monkeyflower - rode maskerbloem
geeft moed om krachtige emoties te weerstaan en ze in balans te brengen, voor diegenen die angst hebben voor en zich bedreigd voelen door diepe emoties.

Scotch Broom - brem
voor motivatie en volharding, accepteren van de lessen die het leven bied, overwinnen van pessimisme en wanhoop.

Self-heal - gewone brunel
geeft zelfvertrouwen, vertouwen in de innerlijke gezondheidsscheppende krachten, versterking van het herstellingsvermogen, zonder te letten op de moeilijkheden van de toestand waarin je verkeert.

Shasta Daisy - grootbloemige margriet
brengt verschillende ideeën samen in een gezamenlijk geheel, voor degenen met een neiging tot verward zoeken, waarbij alles als losse onderdelen gezien wordt in plaats van als een geheel.

Shooting Star - twaalfgodenkruid
helpt je thuis te voelen op aarde, het overwinnen van vervreemding voor hen die het gevoel hebben er niet bij te horen, mogelijk door een verstoorde geboorte, trauma of abrupte incarnatie op aarde.

Snapdragon - leeuwebek
voor een levendige, dynamische energie, een gezond libido, verbale communicatie die emotioneel in evenwicht is, bij spanning op en bij de kaken.

Star Thistle - zomer centaurea
om te kunnen delen en voor gulheid, van jezelf iets weg kunnen geven, een innerlijk gevoel van overvloed voelen, tegen gierigheid en om de angst voor gebrek te overwinnen.

Star Tulip - katteoortje
voor innerlijke gevoeligheid en ontvankelijkheid, innerlijk luisteren. Om weerstand tegen het zachtere, meer naar binnen gerichter gevoel te overwinnen. Leren luisteren naar de stem van het Innerlijke Zelf.

Sticky Monkeyflower - kleverige maskerbloem
je bewust zijn van seksuele kwesties, integratie van gevoelens van menselijke warmte, liefde en seksualiteit. Voor het overwinnen van de angst voor seksualiteit en intimiteit.

Sunflower - zonnebloem
voor het in evenwicht brengen van relaties met vader figuren en met het mannelijke principe in de ontwikkeling van de ziel. Deze remedie ontwikkelt de individualiteit. Voor het overwinnen van zowel egoïsme als onevenwichtige zelfverloochening.

Sweet Pea - pronkerwt
voor sociale verantwoordelijkheid en sociale binding, helpt met het overwinnen van sociale vervreemding of conflicten, bij angst voor sociale verplichtingen. Geeft je het gevoel erbij te horen op aarde.

Tansy - boerenwormkuid
voor het nemen van een beslissende actie om zijn/haar doel te bereiken, voor het overwinnen van aarzelingen en trage besluiteloosheid.

Tiger Lily - tijgerlelie
voor samenwerking, hulp en onderlinge steun. Zet vijandigheid en agressie om in positieve actie voor het welzijn van anderen.

Trillium - trillium
werken voor het algemeen welzijn, het opofferen van persoonlijke verlangens, het overwinnen van hebzucht. Deze remedie is waardevol voor diegene die zich gebonden of teruggehouden voelen door lagere instincten dan hebzucht en machtswellust.

Trumpet Vine - trompetbloem
geeft vitaliteit, kleur en emotionele kracht in zelfexpressie, zelfdiscipline, om zwakheid en levenloosheid in uitdrukking te overwinnen, vooral bij het spreken.

Violet - viooltje
voor openheid naar anderen, het overwinnen van schuchterheid en verlegenheid, speciaal in groepen. Deze remedie helpt je te verbinden met de warmte van een groep mensen. Helpt mensen die de neiging hebben zich terug te trekken of zich terughoudend opstellen met betrekking tot sociale contacten.

Yarrow - duizendblad
voor versterking van het innerlijke licht en de aura tijdens negativiteit en disharmonie, tegen overgevoeligheid en kwetsbaarheid. Voor iemand die gevoelig is voor krachten en energieën van buitenaf. Yarrow biedt deze mensen een extra beschermlaag in de aura.

Yarrow special Formula
deze remedie is een combinatie van Yarrow, Arnica en Echinacea. Dit is een algemeen versterkende remedie om de invloeden van schadelijke technologische en negatieve omgevingen van de moderne wereld aan te kunnen. Tegen stralingen en giftige stoffen in de omgeving. Zowel te gebruiken bij sterke elektromagnetische velden, als bij straling tegen kanker. Helpt het immuunsysteem te versterken. Aanbevolen wordt 4 daags 4 druppels puur in te nemen.

Yellow Star Tulip - gele mormonentulp
bij ongevoeligheid bij het lijden van anderen, je niet bewust zijn van de gevolgen van je handelingen. Helpt je om je te kunnen afstemmen op de gevoelens en ervaringen van anderen.

Yerba Santa - kruiskruid
verademing bij emotionele spanningen, spiritueel inzicht in emoties. Helpt bij het uiten van menselijke emoties, speciaal bij pijn en bedroefdheid.

Zinnia - zinnia
blijheid, verlichting, bevrijding van spanningen, een speelse houding ten opzichte van het leven, het innerlijke kind accepteren. Voor mensen die te serieus zijn en bij saaiheid.

Waarom Holistische praktijk De Kleine Vuurtoren?

 • Gratis kennismakingsgesprek
 • Huiselijke sfeer
 • Praktijk ook ’s avonds open
 • Sterk invoelend vermogen
 • Veel ervaring met kinderen
 • HSP ervaring
 • Verschillende workshops
 • Reikicursussen
 • Bloesemremedie-specialiste
 • Gediplomeerd NEI-therapeute
 • Gediplomeerd Reikimaster
 • Gediplomeerd Kindercoach
 • Geen onverwachte kosten


Copyright © 2019 Holistische praktijk De Kleine Vuurtoren Rights Reserved.